post

Huis huren Amsterdam: Waar rekening mee houden?

Huis huren Amsterdam: Waar rekening mee houden?

U wilt een huis huren in Amsterdam. Hiervoor moet u rekening houden met een aantal belangrijke zaken. In dit artikel komen wij terug op deze belangrijke zaken. Daarnaast gaan wij verder in op de huurprijzen die tegenwoordig gelden in Amsterdam en lichten wij de populairste wijken in Amsterdam uit. De belangrijkste zaak waar u rekening mee moet houden is dat het tegenwoordig heel moeilijk is om een geschikt huurhuis te vinden in Amsterdam. De stad wordt steeds maar populairder en meer en meer mensen verhuizen naar de stad. Hierdoor wordt het aanbod huurhuizen steeds schaarser. U kunt er het best voor kiezen om u in te schrijven bij meerdere makelaars, ook al moet u hiervoor betalen. Dit is de beste kans als u gaat voor huis huren Amsterdam.

Prijzen voor huis huren Amsterdam

Kiest u voor huis huren Amsterdam, moet u eerst op de hoogte zijn van de huurprijzen. Deze liggen bijzonder hoog en het ziet er niet naar uit dat deze gaan dalen. Als u voor een huis in het centrum wilt gaan zult u diep in de buidel moeten tasten. Zelfs al gaat u buiten het centrum wonen kunnen de kosten flink de pan uit rijzen. Een kleine kamer buiten het centrum, geschikt voor studenten, kost al gauw €600 tot €700 in de maand en dan bent u minstens nog 20 minuten onderweg om in het centrum te komen.

Populaire wijken in Amsterdam

U heeft voor u zelf besloten om ondanks de kosten toch te kiezen voor huis huren Amsterdam. Smaken verschillen uiteraard voor iedereen, dus het is moeilijk te zeggen wat nou de beste wijk is om te wonen. Toch zien we dat Amsterdam-Noord steeds populairder wordt. Dit gezien de ‘hipster-cultuur’ die hier hangt. Veel mensen identificeren zich hiermee en vinden dit een leuke wijk om in te wonen.